Rotterdam Cycling Festival

Na een geslaagde eerste editie van het Rotterdam Cycling Festival rond het parcours van Rotterdamse wielerclub RWC Ahoy is de nieuwe datum bekend voor een tweede editie. Het Rotterdam Cycling Festival is de opmaat naar een nieuwe Tourstart (Grand Départ) en de komst naar de stad van de vrouwen-Tour (Tour de France Femmes avec Zwift). Het tweedaagse evenement op 1 en 2 juli 2023 is bedoeld om het Rotterdamse fietsbeleid te promoten: meer fietsen en wielrennen (top- en breedtesport) en dus meer gezond bewegen.

Het gevarieerde programma is voor iedereen toegankelijk. L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides, entertainment,  criteriums en de Ladies Ride met Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk. Er zijn verschillende afstanden voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. 

Het Rotterdam Cycling Festival heeft ervoor gekozen om de komende jaren een partnership te sluiten met de Erasmus MC Foundation. Gezamelijk zetten wij ons in zoveel mogelijk op te halen voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. 


Samen Touren tegen Kanker!

 

Aftermovie Rotterdam Cycling Festival 16 en 17 juli

 

Lees meer Lees minder

Ik fiets mee voor mijn moeder, en voor alle andere mensen die deze ziekte hebben.

11-05-2023 | 00:00 Jonne is één van de deelnemers van de Charity Rides:    "Ik doe mee aan de charity rides omdat ik graag wil bijdragen aan onderzoek naar kanker. Dit doe ik omdat mijn moeder deze ziekte helaas heeft, en voor alle andere mensen die deze ziekte hebben. Ook houd ik erg van fietsen dus is het leuk om met een grote groep met een gezamenlijk doel te touren." Hij waardeert de donaties heel erg: "Het is erg belangrijk dat mensen doneren, zodat onderzoek mogelijk is waardoor er in de toekomst hopelijk nog betere behandelingen mogelijk zijn. Hierdoor kunnen meer levens gered worden."   Steun Jonne met een donatie via: https://bit.ly/jonne-schwenke
Lees meer | Bekijk alle