Rotterdam Cycling Festival

Na een geslaagde eerste editie van het Rotterdam Cycling Festival rond het parcours van Rotterdamse wielerclub RWC Ahoy is de nieuwe datum bekend voor een tweede editie. Het Rotterdam Cycling Festival is de opmaat naar een nieuwe Tourstart (Grand Départ) en de komst naar de stad van de vrouwen-Tour (Tour de France Femmes avec Zwift). Het tweedaagse evenement op 1 en 2 juli 2023 is bedoeld om het Rotterdamse fietsbeleid te promoten: meer fietsen en wielrennen (top- en breedtesport) en dus meer gezond bewegen.

Het gevarieerde programma is voor iedereen toegankelijk. L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides, entertainment,  criteriums en de Ladies Ride met Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk. Er zijn verschillende afstanden voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. 

Het Rotterdam Cycling Festival heeft ervoor gekozen om de komende jaren een partnership te sluiten met de Erasmus MC Foundation. Gezamelijk zetten wij ons in zoveel mogelijk op te halen voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. 


Samen Touren tegen Kanker!

 

Aftermovie Rotterdam Cycling Festival 16 en 17 juli

 

Lees meer Lees minder

TOUR TEGEN KANKER BRENGT RUIM €273.036,- OP!

16-07-2022 | 16:03

De Tour tegen Kanker is geweest! Als team van de Erasmus MC Foundation zijn wij trots dat we zoveel mensen hebben mogen ontvangen. Met elkaar hebben we er een super mooie dag van gemaakt.  

Zaterdag 16 juli vond de eerste editie van de L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides plaats. Bijna 1500 mensen stonden aan de start op deze zonnige dag! Enthousiast werd er gestart en met een lach en een traan werd de finish bereikt. Bijna iedereen fietst met een eigen verhaal en met iemand in gedachten.

Op het festivalterrein was het met de stands en live optredens van o.a. A-Fever en Douwe Bob ontzettend gezellig, en konden we met z'n allen nagenieten van al die mooie prestaties die zijn neergezet. Ook het Tourcafé en Tour de France museum werden met veel plezier door de fietsers en bezoekers bezocht.

Tijdens het gehele weekend zijn er geweldige prestaties neergezet en verhalen gedeeld die ons ook hebben geraakt. Op zulke momenten wordt het alleen nog maar duidelijker waarvoor wij ons inzetten. En alleen samen maken wij het verschil.

Met elkaar is het fantastische bedrag van ruim €273.036,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Wij willen alle deelnemers, donateurs en vrijwilligers nogmaals ontzettend bedanken voor hun inzet en betrokkenheid.

Samen Touren tegen Kanker!

Geniet samen met ons van de dag en kijk binnenkort terug met de aftermovie. De foto's van het evenement kan je hier bekijken. Doelbesteding
Samen kwamen we in beweging om de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Het onderzoek van Prof. dr. Jan IJzermans, richt zich erop digitale hulpmiddelen te begeleiden in het krijgen en behouden van een goede mentale en fysieke gezondheid.

Een betere fysieke en mentale gesteldheid van kankerpatiënten – in combinatie met meer regie over de eigen situatie – zorgt ervoor dat de behandeling beter aanslaat, het herstel sneller verloopt en de impact van de ziekte en behandeling kleiner is.

Lees meer | Bekijk alle