Rotterdam Cycling Festival

Na een geslaagde eerste editie van het Rotterdam Cycling Festival rond het parcours van Rotterdamse wielerclub RWC Ahoy is de nieuwe datum bekend voor een tweede editie. Het Rotterdam Cycling Festival is de opmaat naar een nieuwe Tourstart (Grand Départ) en de komst naar de stad van de vrouwen-Tour (Tour de France Femmes avec Zwift). Het tweedaagse evenement op 1 en 2 juli 2023 is bedoeld om het Rotterdamse fietsbeleid te promoten: meer fietsen en wielrennen (top- en breedtesport) en dus meer gezond bewegen.

Het gevarieerde programma is voor iedereen toegankelijk. L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides, entertainment,  criteriums en de Ladies Ride met Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk. Er zijn verschillende afstanden voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. 

Het Rotterdam Cycling Festival heeft ervoor gekozen om de komende jaren een partnership te sluiten met de Erasmus MC Foundation. Gezamelijk zetten wij ons in zoveel mogelijk op te halen voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. 


Samen Touren tegen Kanker!

 

Aftermovie Rotterdam Cycling Festival 16 en 17 juli

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 250.000 (0%)

Opbrengst Charity Rides gaat naar onderzoek endeldarmkanker

15-08-2023 | 15:56 Endeldarmkanker beter behandelen: dat is het doel van de nieuwe REACT-studie die artsen in het Erasmus MC willen starten. Tijdens deze studie kijken artsen of extra chemotherapie de overleving van endeldarmkanker verbetert. Dit belangrijke onderzoek wordt mogelijk gemaakt dankzij de opbrengsten van onze sportieve evenementen in 2023 (Run4Daniel, Swim4Daniel en L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides).    Meer informatie over deze studie is te lezen via deze website. 
Lees meer | Bekijk alle