TOUR TEGEN KANKER BRENGT RUIM €273.036,- OP!

16 juli 2022 16:03

De Tour tegen Kanker is geweest! Als team van de Erasmus MC Foundation zijn wij trots dat we zoveel mensen hebben mogen ontvangen. Met elkaar hebben we er een super mooie dag van gemaakt.  

Zaterdag 16 juli vond de eerste editie van de L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides plaats. Bijna 1500 mensen stonden aan de start op deze zonnige dag! Enthousiast werd er gestart en met een lach en een traan werd de finish bereikt. Bijna iedereen fietst met een eigen verhaal en met iemand in gedachten.

Op het festivalterrein was het met de stands en live optredens van o.a. A-Fever en Douwe Bob ontzettend gezellig, en konden we met z'n allen nagenieten van al die mooie prestaties die zijn neergezet. Ook het Tourcafé en Tour de France museum werden met veel plezier door de fietsers en bezoekers bezocht.

Tijdens het gehele weekend zijn er geweldige prestaties neergezet en verhalen gedeeld die ons ook hebben geraakt. Op zulke momenten wordt het alleen nog maar duidelijker waarvoor wij ons inzetten. En alleen samen maken wij het verschil.

Met elkaar is het fantastische bedrag van ruim €273.036,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Wij willen alle deelnemers, donateurs en vrijwilligers nogmaals ontzettend bedanken voor hun inzet en betrokkenheid.

Samen Touren tegen Kanker!

Geniet samen met ons van de dag en kijk binnenkort terug met de aftermovie. De foto's van het evenement kan je hier bekijken. Doelbesteding
Samen kwamen we in beweging om de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Het onderzoek van Prof. dr. Jan IJzermans, richt zich erop digitale hulpmiddelen te begeleiden in het krijgen en behouden van een goede mentale en fysieke gezondheid.

Een betere fysieke en mentale gesteldheid van kankerpatiënten – in combinatie met meer regie over de eigen situatie – zorgt ervoor dat de behandeling beter aanslaat, het herstel sneller verloopt en de impact van de ziekte en behandeling kleiner is.